În diapozitivele și lecțiile de urmat, vom urmări să ne scufundăm în lumea dezinformarii și să vedem cum gândirea critică și educația adulților ne pot ajuta să luptăm cu ea!

Prima unitate de conținut a cursului MOOC se intitulează „Societatea informațională: cadru european și acces la cunoștințele științifice” și va include definiția și istoria alfabetizării digitale și alfabetizării media, cadrul DigComp și importanța accesului la cunoștințele științifice ca o strategie de combatere a dezinformarii.

Cea de-a patra și ultima unitate a cursului MOOC se intitulează „Povești de succes din cursurile de pilotare desinfoEND” și include o imersiune în experiența parcurgerii curriculumul-ului desinfoEND, cu mărturii, imagini și resurse multimedia din timpul cursului.

Cea de-a treia unitate de conținut a cursului MOOC este intitulată „Implementarea grupurilor interactive și a adunărilor dialogice de alfabetizare media”. Unitatea își va propune să ofere informații despre modul de utilizare a DML-urilor pentru a promova gândirea critică, în scopul promovării valorilor Uniunii Europene și a combaterii dezinformarii. Pentru a face acest lucru, va include concepte cheie, metodologii și exemple practice pe această temă.

Cea de-a patra și ultima unitate a cursului MOOC se intitulează „Povești de succes din cursurile de pilotare desinfoEND” și include o parcurgere prin experiența de a urma curriculumul desinfoEND, cu mărturii, imagini și multimedia din progres.